O piškotkih (cookies)

Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1 je v pravni red prinesel pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki in zakaj jih potrebujemo?


Piškotek je majhen delček besedila, ki ga spletna stran pošlje brskalniku med obiskom strani. Tako lahko spletna stran prepozna uporabnika in beleži informacije o obisku ter nastavitvah uporabnika. To omogoča prijaznejši in enostavnejši obisk spletne strani ob naslednjem obisku. Piškotki so ključni za bolj prijetno in učinkovito uporabo spletne strani, saj lahko z njihovo pomočjo prilagajamo vsebino strani, beležimo obiskanost strani, štejemo obiskovalce, omogočamo oddajo naročil, varujemo vaše podatke in se zapomnimo vaše nastavitve.

Vrste piškotkov, ki jih uporablja www.basic.si


Piškotki potrebni za pravilno delovanje strani:
Ime piškotka Namen Čas piškotka Vir
cc_cookie_accept Piškotek si zapomni, če ste se strinjali s sprejemanjem piškotkov. 1 leto www.basic.si
PHPSESSID Piškotek si zapomni ali obiskovalec prihaja iz EU ali ne-EU območja seja www.basic.si
_GRECAPTCHA Piškotek, ki omogoča varno delovanje kontaktnih form in preprečuje delovanje spam botov 6 mesecev www.google.com

Piškotki družbenih omrežij:
Ime piškotka Namen Čas piškotka Vir
VISITOR_INFO1_LIVE Youtube (video, nastavitve, statistika) 6 mesecev .youtube.com
YSC Youtube (video, nastavitve, statistika) Po končani seji brskanja. .youtube.com
Opomba: vsebina objavljena na naši spletni strani, lahko vsebuje tudi vdelane video vsebine s tujih strani. To pomeni, da uporabniku ponudimo ogled vsebine s tretjih strani (npr. YouTube). Tovrstne vsebine vključujejo lastne oglasne sisteme in s tem uporabniku namestijo lastne piškotke, ki jih uporabljajo za svoje namene.

Zunanje storitve kot so Facebook, Google, reCaptcha, lahko namestijo piškotke, ne glede na to, ali ste prijavljeni v njihovo storitev. Upravljanje njihovih piškotkov je urejeno v skladu s pogoji, ki ste jih sprejeli ob registraciji na njihove storitve.


Nastavitve piškotkov za www.basic.si


Če se z uporabo piškotkov strinjate, ob prvem obisku strani na spodnjem delu strani kliknite zeleni gumb "Strinjam se". Če se z uporabo teh piškotkov ne strinjate, gumba "Strinjam se" ne kliknite. Če ste se že strinjali in želite odločitev preklicati, lahko to storite s klikom na gumb "Reset nastavitev":

Resetiranje nastavitev za upravljanje s piškotki za stran basic.si.

Po kliku na gumb 'Reset nastavitev' kliknite gumb 'Resetiranje nastavitev piškotkov za to spletno stran' na spodnjem delu te strani.Upravljanje s piškotki v vašem brskalniku


Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem brskalniku. Več informacij o nastavitvah za piškotke v izbranem brskalniku: