Novice, obvestila, akcijske ponudbe

 

Nove verzije (2021) programske opreme Autodesk

Začele so izhajati nove verzije Autodesk programske opreme. Ko bo vaša programska oprema pripravljena za prenos iz Autodesk Accounta, bo vaš upravitelj licenc (Contract manager) prejel obvestilo o tem na elektronsko pošto.

Autodeskovi produkti in delo od doma

Autodeskove produkte lahko v tem času, ko vas veliko dela od doma, nemoteno uporabljate tudi doma. Način uporabe je odvisen od tipa licence – najbolj enostavno je z najetimi samostojnimi licencami, kjer se enostavno prijavite z domačega računalnika v svoj račun in nemoteno dostopate do svojih licenc. Za ostale tipe licenc pa je postopek opisan v dokumentu na tej povezavi.

Menjava Autodesk trajne licence za najem – 25 % popust do 24. 4. 2020

Stare verzije programske opreme (od verzije R14 – 2020, ki so brez naročnine oz. jim je naročnina potekla do 31.1.2020) lahko zamenjate za najem najnovejše verzije pod ugodnimi pogoji do 24. 4. 2020.

Popust za menjavo ob prehodu na najem znaša 25 %. Možen je enoletni ali triletni najem enouporabniške licence. Popust se upošteva ob prvi sklenitvi najemne pogodbe, pri podaljšanju velja redna cena.

Primer
Vaš obstoječi AutoCAD lahko zamenjate za najnovejši AutoCAD 2020. Ta vam poleg osnovne funkcionalnosti prinaša dostop do številnih specializiranih razširitev AutoCADa:

AutoCAD Electrical za načtovanje električnih shem • AutoCAD Mechanical za izdelavo strojniške dokumentacije • AutoCAD Plant 3D za izdelavo 3D P&ID dokumentacije • AutoCAD Architecture za arhitekturo • AutoCAD Map 3D za GIS • AutoCAD MEP za načrtovanje strojnih, električnih in vodovodnih inštalacij • AutoCAD Raster Design za delo z rastrskimi načrti • AutoCAD Web App – delo z AutoCADom preko spleta • AutoCAD Mobile App – delo z AutoCADom na mobilni napravi

Ob menjavi se lahko odločite tudi za prehod na Autodeskovi zbirki, ki nudita celoviti programski rešitvi za načrtovanje na področjih strojništva (Product Design & Manufacturing Collection) ali gradbeništva/arhitekture/infrastukture (Architecture, Engineering & Construction Collection).

Nekateri ste lastniki zelo stare programske opreme Autodesk, ki je že dalj časa ne uporabljate več. Imate v načrtu menjavo računalnika z novim operacijskim sistemom Windows 10, ki ne podpira večine produktov verzije 2015 in starejših? Morda je sedaj pravi trenutek, da licenco zamenjate in preizkusite nova programska orodja. Če ne veste, kaj dejansko imate, bomo skupaj preverili in našli primerno rešitev, prilagojeno vašim potrebam.

Autodeskova CAD, CAM in CAE orodja sedaj ob nespremenjeni ceni naročnine v enem paketu

Autodesk razširja zmogljivost CAD paketa Inventor – obstoječi in novi naročniki na zbirko orodij Product Design Collection (od sedaj imenovana Product Design and Manufacturing Collection), lahko od sedaj iz okolja Inventorja dostopajo tudi do zmogljivega simulacijskega paketa Nastran In-CAD in CAM paketa HSM. S tem imajo iz poznanega okolja Inventorja dostop do naprednih simulacijskih zmogljivosti in pa do direktne izdelave CNC kod za 2.5 do 5 osne CNC rezkalne stroje in stružnice. Vse to ob nespremenjeni letni ceni naročnine.
Nastran In-CAD temelji na industrijsko priznanem solverju Nastran in omogoča simuliranje širokega spektra problemov: od linearnih in nelinearnih trdnostnih analiz ter simulacij padcev, do simulacij prenosa toplote, analiz obnašanja kompozitnih materialov, utrujenosti materiala ter različnih tipov simulacij odzivov struktur na časovno odvisne obremenitve.
Autodesk HSM pa je sodoben, hiter in zmogljiv CAM program za vodenje CNC strojev, ki omogoča sočasno izračunavanje poti na več razpoložljivih procesorjih in tudi na razpršenih lokacijah. Omogoča izračune poti orodij za raznolike obdelovalne strategije od 2.5D do simultanih 5 osnih obdelav ter tudi struženja. HSM vsebuje številne postprocesorje, ki jih z vgrajenim orodjem lahko prosto prilagajate ali pa izdelate lasten, vašemu CNC krmilniku prilagojen postprocesor.
Tako Nastran In-CAD kot tudi HSM sta v celoti integrirana v okolje Autodesk Inventorja.
Več informacij: Basic d.o.o, http://www.basic.si., 01 5830 100 ali info@basic.si Product Design Collection slika članek

Izšel je Inventor 2018.1

Izšel je Inventor 2018.1. Poleg nekaterih popravkov prinaša tudi novo funkcionalnost:

 • možnost direktnega uvoza ali povezovanja Solidedge modelov
 • v nastavitvah se sedaj da določiti, da je projicirana geometrija privzeto konstrukcijska
 • pri kotiranju na delovne osi in točke se te sedaj samodejno projicirajo na skico
 • 3D dodajanje oznak (Model Based Definition) je sedaj omogočeno tudi za sestave
 • pri izvozu kosovnice (BOM) v Excel se sedaj prenašajo tudi sličice modelov
 • pohitreno obnavljanje pogledov velikih modelov. Obnavljanje pogledov je sedaj izvedeno tako, da se na novo izračunava le območje pogleda, kjer se je zgodila sprememba. Pohitritev je velika, če imate opravka z velikimi sestavi, kjer se na modelu zgodijo male spremembe.
 • iLogic: izboljšan način določevanja sprožilcev (Event Triggers)

Podrobno o novostih:
http://help.autodesk.com/view/INVNTOR/2018/ENU/?guid=GUID-35383566-95AE-4F7A-AEA7-C27CB0ACCE18

Stranke, ki imate naročnino, lahko posodobitev naložite preko Autodesk Desktop App.

Klasični AutoCAD meniji za verzijo 2018

Imate nostalgijo po starih AutoCADovih menijih in orodnih vrsticah? AutoCAD in AutoCAD LT od verzije 2015 privzeto ne omogočata več direktne nastavitve starega uporabniškega vmesnika. Če se ne morete navaditi dela z novimi uporabniškim vmesnikom (Ribbon), imamo za vas rešitev v obliki programa za samo 19€ (+ddv), ki tudi novejšim AutoCADom in AutoCADom LT doda klasični uporabniški vmesnik.

meniji

Za dodatne informacije ali pojasnila pokličite na 01 583 01 00 ali pišite na info@basic.si.

Izšel je AutoCAD 2017.1

Izšla je jesenska nadgradnja AutoCADa z imenom 2017.1. Naročniki lahko posodobitev naložite preko Desktop App. Kaj prinaša?

 • Oznaka novih funkcij z oranžno piko. Na ta način boste nove funkcije lažje odkrili.2017-1-2

  Oznake lahko izklopite preko ikone za pomoč:

  2017-1-1

 • Podpora za monitorje z visoko ločljivostjo. AutoCAD sedaj brezhibno deluje tudi na monitorjih z ločljivostjo več kot 4K.
 • Izbor objektov, ki so izven zaslona. Izbrani objekti ostaneju v izboru, tudi če pogled zamaknete (Pan) tako, da jih premaknete izven prikaza na zaslonu.
 • Prepoznavanje SHX fontov v uvoženih PDF dokumentih. Že AutoCAD 2017 je prinesel možnost uvažanja PDF dokumentov. Težava je bila, da so se SHX fonti prenesli kot geometrija in ne kot text, kar je močno otežilo urejanje besedil. AutoCAD 2017.1 prinaša novo orodje, ki omogoča prepoznavanje in konverzijo tovrstnih tekstov v prave tekstovne objekte.
 • Ukaz TXT2MTXT je sedaj del osnovnega nabora ukazov v AutoCADu. Do sedaj je možnost konverzije enovrstičnih tekstov (TEXT) v večvrstične (MTEXT) obstajala v Express Tools. Od sedaj naprej pa je del osnovnega AutoCADa in tudi AutoCADa LT.
 • Izboljšano delovanje pri 3D navigaciji

Oglejte si podroben pregled novosti, ki jih prinaša AutoCAD 2017.

Industry Collections

Autodesk je predstavil nove zbirke programskih rešitev in storitev imenovane Industry Collections. Z njimi poenostavlja dostop do orodij, ki pokrivajo 3 področja: strojništvo, gradbeništvo in infrastruktura ter mediji in zabava.

Poglejte si, katere zbirke so dosegljive in kaj vsebujejo.

SpaceMouse Enterprise

3D miške so nepogrešljiv pripomoček v roki uporabnika CAD programske opreme. S pomočjo ergonomičnega 6 osnega kontrolerja vam omogočajo intuitivno in gladko premikanje, zumiranje ter vrtenje 3D modelov na zaslonu.

spacemouse-enterprise-1

3Dconnexion je prestavil najbolj dovršen model 3D miške do sedaj – SpaceMouse Enterprise. Oglejte si, kaj vam omogoča.