Novice, obvestila, akcijske ponudbe

 

Autodeskova CAD, CAM in CAE orodja sedaj ob nespremenjeni ceni naročnine v enem paketu

Autodesk razširja zmogljivost CAD paketa Inventor – obstoječi in novi naročniki na zbirko orodij Product Design Collection (od sedaj imenovana Product Design and Manufacturing Collection), lahko od sedaj iz okolja Inventorja dostopajo tudi do zmogljivega simulacijskega paketa Nastran In-CAD in CAM paketa HSM. S tem imajo iz poznanega okolja Inventorja dostop do naprednih simulacijskih zmogljivosti in pa do direktne izdelave CNC kod za 2.5 do 5 osne CNC rezkalne stroje in stružnice. Vse to ob nespremenjeni letni ceni naročnine.
Nastran In-CAD temelji na industrijsko priznanem solverju Nastran in omogoča simuliranje širokega spektra problemov: od linearnih in nelinearnih trdnostnih analiz ter simulacij padcev, do simulacij prenosa toplote, analiz obnašanja kompozitnih materialov, utrujenosti materiala ter različnih tipov simulacij odzivov struktur na časovno odvisne obremenitve.
Autodesk HSM pa je sodoben, hiter in zmogljiv CAM program za vodenje CNC strojev, ki omogoča sočasno izračunavanje poti na več razpoložljivih procesorjih in tudi na razpršenih lokacijah. Omogoča izračune poti orodij za raznolike obdelovalne strategije od 2.5D do simultanih 5 osnih obdelav ter tudi struženja. HSM vsebuje številne postprocesorje, ki jih z vgrajenim orodjem lahko prosto prilagajate ali pa izdelate lasten, vašemu CNC krmilniku prilagojen postprocesor.
Tako Nastran In-CAD kot tudi HSM sta v celoti integrirana v okolje Autodesk Inventorja.
Več informacij: Basic d.o.o, http://www.basic.si., 01 5830 100 ali info@basic.si Product Design Collection slika članek


Izšel je Inventor 2018.1

Izšel je Inventor 2018.1. Poleg nekaterih popravkov prinaša tudi novo funkcionalnost:

 • možnost direktnega uvoza ali povezovanja Solidedge modelov
 • v nastavitvah se sedaj da določiti, da je projicirana geometrija privzeto konstrukcijska
 • pri kotiranju na delovne osi in točke se te sedaj samodejno projicirajo na skico
 • 3D dodajanje oznak (Model Based Definition) je sedaj omogočeno tudi za sestave
 • pri izvozu kosovnice (BOM) v Excel se sedaj prenašajo tudi sličice modelov
 • pohitreno obnavljanje pogledov velikih modelov. Obnavljanje pogledov je sedaj izvedeno tako, da se na novo izračunava le območje pogleda, kjer se je zgodila sprememba. Pohitritev je velika, če imate opravka z velikimi sestavi, kjer se na modelu zgodijo male spremembe.
 • iLogic: izboljšan način določevanja sprožilcev (Event Triggers)

Podrobno o novostih:
http://help.autodesk.com/view/INVNTOR/2018/ENU/?guid=GUID-35383566-95AE-4F7A-AEA7-C27CB0ACCE18

Stranke, ki imate naročnino, lahko posodobitev naložite preko Autodesk Desktop App.


Inventor LT suite – 20% nižja cena v primeru menjave (staro za novo)

AutoCAD Inventor LT Suite vsebuje programa AutoCAD LT in Inventor LT. AutoCAD LT je namenjen 2D risanju, medtem ko Inventor LT omogoča 3D parametrično modeliranje posamičnih kosov ter oblikovanje zahtevnih organskih oblik. Inventor LT je kompatibilen z AutoCADom, saj omogoča prenos skic iz AutoCADa v Inventor LT ter izvoz izrisov v AutoCADov DWG format. Ponuja orodja za hitro izdelavo izrisov na osnovi 3D modelov ter vsebuje številne filtre za direkten uvoz 3D geometrije iz drugih CAD sistemov, med katerimi so Pro/E, Solidworks, Catia, UG NX in Rhino. Uvoženo 3D geometrijo lahko popravljate z ukazi za direktno spreminjanje geometrije. Modeli narejeni z Inventorjem LT so popolnoma kompatibilni s polno verzijo Inventorja.
V okolju Inventorja LT lahko uporabljate brezplačni CAM program Inventor HSM Express za izdelavo kode za 2.5 osne CNC stroje.
Ob nakupu naročnine vam podarimo Priročnik 101 trik v AutoCADu – nepogrešljivo zbirko uporabnih AutoCAD rešitev, ki so pogosto spregledane ali pozabljene.
Nudimo vam od 20 – 30% popust v primeru zamenjave Autodesk licenc verzij R14 do 2017 (vse trajne licence, kupljene med leti 1998 – 2016, ki nimajo aktivne naročnine) za 1 letno ali 3 letno naročnino licence tudi za druge Autodeskove licence.
Ponudba je časovno omejena, možne so različne kombinacije (npr. menjava AutoCAD za Inventor, menjava samostojne licence za mrežno,..).
Pokličite nas na 01 5830 100, ali nam pošljite sporočilo na info@basic.si, da vam pripravimo ponudbo za vašo konkretno situacijo.


Klasični AutoCAD meniji za verzijo 2018

Imate nostalgijo po starih AutoCADovih menijih in orodnih vrsticah? AutoCAD in AutoCAD LT od verzije 2015 privzeto ne omogočata več direktne nastavitve starega uporabniškega vmesnika. Če se ne morete navaditi dela z novimi uporabniškim vmesnikom (Ribbon), imamo za vas rešitev v obliki programa za samo 19€ (+ddv), ki tudi novejšim AutoCADom in AutoCADom LT doda klasični uporabniški vmesnik.

meniji

Za dodatne informacije ali pojasnila pokličite na 01 583 01 00 ali pišite na info@basic.si.


Akcijska ponudba – izmenjava podatkov še nikoli ni bila tako enostavna in cenovno ugodna

 

Ob nakupu enoletne, dvoletne ali triletne naročnine za AutoCAD, AEC Collection ali Product Design Collection (samostojne ali mrežne verzije) nudimo določene popuste ob hkratnem nakupu dodatnih aplikacij. Ponudba traja do 21.7.2017. Za več informacij nas lahko pokličete ali kontaktirate po elektronski pošti: info@basic.si

popusti


Darilo ob 35. obletnici AutoCADa: Priročnik 101 trik v AutoCADu ob nakupu vsake nove licence

 

Decembra letos AutoCAD praznuje 35. rojstni dan. Ob tej priliki smo pripravili ponudbo za naše stranke: ob nakupu katerekoli Autodesk nove licence do 31.12.2017 vam podarimo Priročnik 101 trik v AutoCADu v vrednosti 22 €.

Ponudba velja do 31.12.2017 oz. do odprodaje zalog.

                                                            35


Promocijska ponudba (-20%) za nakup Autodesk HSM – CAM programske opreme za Inventor in Solidworks

Izšla sta nova paketa CAM programske opreme – Autodesk CAM Premium in Ultimate.

V vsakem paketu dobite Inventor Professional, CAM za Solidworks in Inventor.

Podrobnosti o paketih

Promocijski ceni do 21.7.2017 sta:

Autodesk HSM Premium – letna naročnina 2152€ + ddv

Autodesk HSM Ultimate – letna naročnina 3384€ + ddv


Razpisani so novi termini tečajev

Razpisali smo zimske termine tečajev za Inventor in AutoCAD. Oglejte si razpisane tečaje in pohitite s prijavami.


Izšel je AutoCAD 2017.1

Izšla je jesenska nadgradnja AutoCADa z imenom 2017.1. Naročniki lahko posodobitev naložite preko Desktop App. Kaj prinaša?

 • Oznaka novih funkcij z oranžno piko. Na ta način boste nove funkcije lažje odkrili.2017-1-2

  Oznake lahko izklopite preko ikone za pomoč:

  2017-1-1

 • Podpora za monitorje z visoko ločljivostjo. AutoCAD sedaj brezhibno deluje tudi na monitorjih z ločljivostjo več kot 4K.
 • Izbor objektov, ki so izven zaslona. Izbrani objekti ostaneju v izboru, tudi če pogled zamaknete (Pan) tako, da jih premaknete izven prikaza na zaslonu.
 • Prepoznavanje SHX fontov v uvoženih PDF dokumentih. Že AutoCAD 2017 je prinesel možnost uvažanja PDF dokumentov. Težava je bila, da so se SHX fonti prenesli kot geometrija in ne kot text, kar je močno otežilo urejanje besedil. AutoCAD 2017.1 prinaša novo orodje, ki omogoča prepoznavanje in konverzijo tovrstnih tekstov v prave tekstovne objekte.
 • Ukaz TXT2MTXT je sedaj del osnovnega nabora ukazov v AutoCADu. Do sedaj je možnost konverzije enovrstičnih tekstov (TEXT) v večvrstične (MTEXT) obstajala v Express Tools. Od sedaj naprej pa je del osnovnega AutoCADa in tudi AutoCADa LT.
 • Izboljšano delovanje pri 3D navigaciji

Oglejte si podroben pregled novosti, ki jih prinaša AutoCAD 2017.


Industry Collections

Autodesk je predstavil nove zbirke programskih rešitev in storitev imenovane Industry Collections. Z njimi poenostavlja dostop do orodij, ki pokrivajo 3 področja: strojništvo, gradbeništvo in infrastruktura ter mediji in zabava.

Poglejte si, katere zbirke so dosegljive in kaj vsebujejo.